Yhteystiedot

Vantaan Näyttämö,
Oraskuja 1,
01370 Vantaa

Puh. 045 266 9226 (puhelin auki esityspäivinä tunnin ennen esityksen alkua)

toimisto@vantaannayttamo.fi

Lippuvaraukset www.netticket.fi
0600 399 499
(1,00 ?/min+pvm/mpm
Ma-pe klo 9-21, la-su klo 13-21)
info@netticket.fi

Uusia jäseniä!

kivenpyorittaja_kesa2009_015.jpgVantaan Näyttämö toivottaa uusia aktiivisia ja innostuneita jäseniä tervetulleiksi mukaan vireään toimintaansa. Mielekästä puuhaa riittää, sillä näyttelemisen lisäksi tai sijasta, voit osallistua muuhunkin toimintaan.

Tekijöitä tarvitaan jatkuvasti seuraaviin tehtäviin: puvustus, lavastus, valo- ja
äänitekniikka, lipunmyynti, kahviomyynti, esityksen valvoja, tuotanto. ym. 
 
Sinun ei tarvitse olla valmis osaaja, tärkeämpää on halusi tehdä!

Oletko kenties moni- tai erityisosaaja?

Teatterimme kiinteistössä riittää myös jatkuvasti nikkarointia ja kunnostusta.
Jos kaipaat talkoohengessä tehtävää tekemistä käsillesi, olet erityisen tervetullut joukkoomme.
Lisätietoja saat ottamalla yhteyttä puheenjohtajaamme

Jäseneksi?

Näyttelemään pyrkiville järjestetään jäsenhaku kaksi kertaa vuodessa (keväällä/syksyllä).

Seuraava ajankohta on keväällä 2020

Hakija valmistaa ennakkoon lyhyen esityksen, jonka muoto on täysin vapaa; puhe, monologi, runo,
laulu, tanssi tms. Lisäksi tehdään teatteriharjoitteita ja improvisaatiokohtauksia. Kiinnitämme erityistä huomiota
asenteeseen, yhdessä toimimiseen ja halukkuuteen tehdä muutakin kuin näytellä. (Pienessä teatterissa siivoaminen ja roudaaminen kuuluvat kaikille!) Pukeudu vaatteisiin, joissa on helppo ja mukava liikkua.

Ilmoittautua voit jäsensihteerille

 

 

Ilmoittautumisen yhteydessä kerro:
Nimesi, syntymäaikasi, puhelinnumerosi sekä sähköpostiosoite

 Tervetuloa!

_______________________________________________________________________________

Historia

Yleistä

Vantaan Näyttämnavethalia.jpgöyhdistys ry on vuonna 1974 perustettu harrastajateatteri, johon kuuluu noin 100 jäsentä. Heitä yhdistää halu ilmaista itseään teatterin keinoin ja tehdä samalla laadukkaita esityksiä vantaalaisille ja kauempaakin tuleville katsojille. Vantaan Näyttämö kuuluu Työväen Näyttämöiden Liittoon ja on tuttu näky TNL:n järjestämillä Työväen Näyttämöpäivillä Mikkelissä.

Vantaan Näyttämön toiminta on jatkunut perustamisvuodestaan 1974 lähtien näihin päiviin pitkäjänteisenä työnä, josta Näyttämö sai mm. Kansansivistys Rahaston ja Työväen Näyttämörahaston kunniakirjan sekä 2000 euron teatteripalkinnon vuonna 2006.

Yhdistyksen toiminta rahoitetaan pääasiassa pääsylipputuloilla sekä Vantaan kaupungin myöntämillä kohdeavustuksilla. Merkittävin tekijä Vantaan Näyttämön toiminnassa on jäsenten aktiivinen osallistuminen kaikkeen teatterintekemiseen. Lavastukset, puvustukset ja valot esityksiin tehdään itse. Uusia jäseniä yhdistys ottaa tarpeen mukaan 1 - 2 kertaa vuodessa. Näyttelemään pyrkiville jäsenille  järjestetään pääsykoe.

Lyhyt historia

Vantaan Näyttämö on perustettu vuonna 1974 ja rekisteröity 1976. Alkuaikojen taipaleella esityksiä järjestettiin pääasiassa koulujen juhlasaleissa, kunnes kesäteatteritoiminta pyöräytettiin käyntiin 1986. Vantaan Näyttämöllä onkin esitetty koko Vantaan ensimmäinen kesänäytelmä.

Seuraavana vuonna kesäteatteri löysi paikkansa Sandkullan tilan vanhan navetan ylisiltä. Talviaikaan harjoitukset pidettiin edelleen kouluilla ja ahtaat puku- ja lavastevarastot olivat eri koulujen kellaritiloissa. Niinpä 1990-luvun alussa uhkasi mierontie, kun Näyttämön kaikki varastotilat irtisanottiin. Tällöin Hiekkaharjussa alkoi ankara remonttiurakka, jonka seurauksena navetan alakertaan kunnostettiin varasto-  ja tarpeistotilat sekä pieni huoneteatteri.

Alkoi Navethalian uusi aikakausi, jonka aikana toiminta kasvoi ja vakiintui ympärivuotiseksi. Oma teatteritila mahdollisti suunnitelmallisen toiminnan, kun harjoitus- ja esitysaikatauluja ei tarvinnut sovitella muiden tahojen kanssa.
Kesäteatteri oli ja on edelleen, vuoden pääproduktio, mutta ensi-iltojen määrä
lähenteli huippuvuosina jopa kymmentä vuodessa. Lama ja Vantaan kaupungin myöntämien avustusten voimakas supistuminen aiheuttivat 90-luvulla ajoittain suuria vaikeuksia. Voimakkaiden henkilökohtaisten panostusten ansiosta pahimmasta selvittiin. Uudelle vuosituhannelle tultaessa ensi-iltojen määrä vakiintui kolmeen vuodessa.

Nykyisin ensi-iltoja on vuodessa kolmesta kuuteen ja katsojamäärä noin 2500 - 3000 henkeä.
 __________________________________________________________________ 

Takaisin etusivulle