AJANKOHTAISTA

15.1.2023
VANTAAN NÄYTTÄMÖ JÄRJESTÄÄ SÄVELLYS- JA SANOITUSKILPAILUN VANTAAN KAUPUNGIN 50-JUHLAVUODEN KUNNIAKSI

Kilpailuun osallistuvista kappaleista valitaan 8 - 10 esitettäväksi konsertissa, joka samalla juhlistaa Vantaan Näyttämön 50 -vuotista olemassaoloa.

Anna luovuutesi kukoistaa ja tee biisi, jossa teemana on jokin Vantaan suuralueista: Aviapolis, Hakunila, Kivistö, Koivukylä, Korso, Myyrmäki, Tikkurila.Tiedustelut ja valmiit kappaleet lähetetään osoitteeseen vantaa50@gmail.com

Finaalikonsertti järjestetään Vantaan näyttämön (os. Oraskuja 1) ylisillä kahdessa finaalikonsertissa 18. ja 19.5.24 klo 16.

Lue lisää >


8.8.2023
VANTAAN NÄYTTÄMÖN OHJELMISTO 2023-2024 JULKAISTU – MUKANA RAKASTETTUJA LASTENTARINOITA SEKÄ MUSIIKKINÄYTELMÄ MANSEROCKILLA

Kuva: Mikael Rekola / Vantaan Näyttämö
Kuva: Mikael Rekola / Vantaan Näyttämö

Reko Lundánin Aina joku eksyy -näytelmä saa tulevalle syksylle lisää esityspäiviä kevään suosittujen näytösten jälkeen. Koko perheelle suunnattuja näytelmiä tulee niin talvelle kuin kesälle, kun Vantaan Näyttämö esittää näytelmät Pekka Töpöhäntä ja Ronja, ryövärintytär. Kesällä 2024 esitetään myös musiikkinäytelmä Vuonna -85.

Tutustu koko ohjelmistoon tästä linkistä.


14.7.2023
VANTAAN NÄYTTÄMÖ LIVE TUO LIVEMUSIIKIN NAVETHALIAAN

Syksyisessä Vantaan illassa kajahtaa, kun Vantaan Näyttämö Live esittää livemusiikkia Navethaliassa kahtena peräkkäisenä iltana. Suuren näyttämön valtaavat Ovimiehet 8.9. ja Nättinassut 9.9.

Ovimiehet on alkujaan vuonna 2008 yhden keikan kuriositeetiksi koottu yhtye. The Doors -tribuutti, jonka jäsenet ovat kukin tahoillaan soittaneet jo vuosikausia, enimmäkseen eri kokoonpanoissa.

Johtava ajatus Forssa-Tammela-Vantaa -akselilta ponnistavan kokoonpanon tekemiselle on ollut alkuperäisen musiikin ja sovitusten kunnioitus. Ohjelmisto koostuu emobändin tuotannossa tuttuihin, mutta myös hiukan harvinaisempiinkin kappaleisiin. Ja aivan kuten originaali kvartetti, myös tämä kvintetti muistaa muutamat lainakappaleet Back Door Manin tapaan.

Nättinassut on viiden muusikon yhtye, jonka tyylilaji on konemausteinen rock-pop. Kesäyössä 2018 kahden naisen oli tarkoitus synnyttää näytelmä, syntyikin Nättinassut -niminen duo. Keskiössä ovat rouhean hempeät elämänmakuiset lyriikat. Yhtye vaikuttaa pääkaupunkiseudulla, ja työstää parhaillaan musiikkia. Tunnelmallisessa illassa kuullaan paljon julkaisematonta materiaalia sekä tietysti jo julkaistut kappaleet.

Liput keikoille nyt myynnissä osoitteessa lippu.fi!


2.6.2023
VANTAAN NÄYTTÄMÖLLÄ PUREUDUTAAN VANHUSTENHUOLLON NYKYTILAAN KOMEDIAN KAUTTA

Vantaan Näyttämö esittää tänä kesänä Markku Hyvösen käsikirjoittaman ja ohjaaman Kuokkavieras-komedianäytelmän.

Miesluola on pilottihankkeena toimiva palvelutalo, joka tarjoaa leposijaa draumatisoiduille miehille. Asukkaiden harras toive on elää elämän loppusuoran verran ilman naisia.

Mutta kun korona iskee, sähkön hinta on pilvissä, vouti hakee omiaan ja yrittäjäpariskunnan parisuhde on ajautumassa karille, ovat vaihtoehdot vähissä. Taloudellinen ahdinko on ajamassa upean pilottihankkeen kohti konkurssia.

Jäljelle jää viimeiseen oljenkorteen tarttuminen – palvelutaloon tulee asukkaaksi nainen. Tämän jälkeen mikään tai kukaan ei ole enää entisensä.

Kuvassa palvelutalon johtajaa Markusta esittävä Tapani Rantanen (vas.) ja palvelutalon asukasta Villeä esittävä Erkki Leinonen. Kuva: Mikael Rekola / Vantaan Näyttämö
Kuvassa palvelutalon johtajaa Markusta esittävä Tapani Rantanen (vas.) ja palvelutalon asukasta Villeä esittävä Erkki Leinonen. Kuva: Mikael Rekola / Vantaan Näyttämö

Näytelmässä koettavat absurdit hetket laittavat yleisön nauruhermot koeteltavaksi. Näytelmän käsikirjoittaja Markku Hyvönen kertoo, että näytelmän on tarkoitus hauskuuttaa, mutta myös avata silmät vanhustenhuollon nykytilanteeseen.

- Terveydenhoitopalvelut Suomessa ovat retuperällä, omahoitajat nääntyvät taakan alla, valtiovalta tekee säästöjä suu vaahdossa ja terveyskeskukseen pääsee jos omahoitaja arvioi sen tarpeelliseksi. Suurin väliinputoajien ryhmä on maamme seniorit.

Kuokkavieraan myötä Hyvönen tekee paluun Vantaan Näyttämölle 14 vuoden tauon jälkeen, jolloin hän ohjasi Heikki Turusen Kivenpyörittäjän kylän. Tällä kertaa ohjattavana on oma teksti ja Vantaan Näyttämö on yksi ensimmäisistä teattereista, joka sen esittää.

- Olin hyvin otettu saatuani kutsun tulla tänne taas ohjaamaan. Oma näytelmä valioluokan näyttelijöiden kera on harvinaista herkkua. Vaikeuksien kautta voittoon lienee parhaiten kuvaamaan lopputulosta – olemme saaneet osamme. Tämä työryhmä taustoineen on sydän täyttä kultaa. Olen onnellinen, että olen saanut olla osa tätä hienoa Vantaan Näyttämön yhteisöä, sanoo Hyvönen.

Kuokkavieras ensi-ilta lauantaina 10.6. klo 16 Vantaan Näyttämöllä

Näytökset 10.6.–2.7. & 30.7.–2.9.2023
Esityksen kesto n. 2h 20min (sis.väliajan)

Liput osoitteesta lippu.fi

Haastattelupyynnöt ja median lippujen kyselyt:
Teemu Seppänen, Vantaan Näyttämön markkinointi- ja pr-vastaava
tiedotus.vantaannayttamo@gmail.com


27.3.2023
AINA JOKU EKSYY SAA LISÄÄ ESITYSPÄIVIÄ

Kuva: Mikael Rekola / Vantaan Näyttämö
Kuva: Mikael Rekola / Vantaan Näyttämö

Yleisö on löytänyt hienosti Reko Lundánin kirjoittaman Aina joku eksyy -näytelmän, jota on esitetty maaliskuun ajan Vantaan Näyttämöllä. Näytelmän viimeisen esitysviikon kaikki esitykset myytiin loppuun.

Aina joku eksyy on saanut nyt runsaasti lisää näytöksiä toukokuulle ja syyskuulle. Lisäesitysten päivät ovat:
ke 3.5. klo 19 / to 4.5. klo 19 / ti 9.5. klo 19 / ke 10.5. klo 19 / pe 1.9. klo 19 / ke 6.9. klo 19 / la 9.9. klo 17 / su 10.9. klo 17 / pe 15.9. klo 19 / la 16.9. klo 17

Lipunmyynti uusiin näytöksiin on myynnissä osoitteessa lippu.fi

Kiitos kaikille, jotka ovat tähän mennessä käyneet katsomassa tätä tunnerikasta näytelmää!


28.2.2023
VANTAAN NÄYTTÄMÖLLÄ TUODAAN ESILLE ADDIKTION TUOMIA ONGELMIA HUUMORIN KEINOIN

Kuva: Mikael Rekola / Vantaan Näyttämö
Kuva: Mikael Rekola / Vantaan Näyttämö

Vantaan Näyttämö esittää tänä keväänä Reko Lundánin Aina joku eksyy -näytelmän. Näytelmässä käsitellään raskaita aiheita huumorilla höystettynä.

Aina joku eksyy kertoo alkoholin ja välinpitämättömyyden repimästä perheestä. Sisarukset Aki ja Liisa kasvavat isän huostassa, kun äiti on aina jossain muualla ja hiljalleen alkoholisoitumassa. Lasten katkeruus purkautuu vasta aikuisina, kun äiti joutuu sairaalaan aivoverenvuodon takia.

Aina joku eksyy -näytelmässä liikutaan tunteiden ja muistojen ohjaamina vuosikymmenten välillä seuraten Rinteen perheen elämää. Lopulta katsoja ymmärtää, mitkä tapahtumat ovat johtaneet traumatisoituneen perheen nykyhetkeen.

Näytelmän aihe on vakava. Tämän takia katsoja saattaakin yllättyä huomatessaan, että näytelmässä on mukana komediaa. Ohjaaja Simo Lappalainen toteaa, että Reko Lundánin kirjoittaman tekstin rakenne tukee hyvin draaman ja komedian tasapainottelussa.

- Näytelmässä on vuorotellen hauskoja kohtauksia, joissa on paljon toimintaa. Tämän jälkeen tulee rauhallisia kohtauksia, joissa pysähdytään ihmiseen ja hänen tuntemuksiin. Musta huumori on monesti terapeuttista ja parhaimmillaan se saa katsojassa katarsiksen aikaan.

Hannan elämää seurataan pitkin näytelmää. Elämänvaiheisiin kuuluvat niin äidin menettäminen lapsena, rakastuminen, perheen perustaminen kuin alkoholisoituminen ja lastensa hylkääminen. Kuva: Mikael Rekola / Vantaan Näyttämö
Hannan elämää seurataan pitkin näytelmää. Elämänvaiheisiin kuuluvat niin äidin menettäminen lapsena, rakastuminen, perheen perustaminen kuin alkoholisoituminen ja lastensa hylkääminen. Kuva: Mikael Rekola / Vantaan Näyttämö

Ohjaaja tunnustaa, että juuri ennen ensi-iltaa ilmassa on itkunsekaista jännitystä siitä, miten näytelmä otetaan vastaan. Lappalaisen mielestä Aina joku eksyy on tärkeä tuoda Vantaan Näyttämölle sen sisällön oleellisuuden takia. Näytelmässä käsiteltävät aiheet koskettavat erityisesti niitä, joilla on perheessä ollut ongelmia erilaisten riippuvuusongelmien kanssa.

- Toivon, että katsojalla jäisi näytelmästä mieleen se, että ihmiselämä on riippuvuuksista huolimatta mahdollista ja elämä kyllä kantaa meitä jokaista.

Aina joku eksyy ensi-ilta lauantaina 4.3. klo 17 Vantaan Näyttämöllä
Muut näytökset: ke 8.3. klo 19 / la 11.3. klo 17 / su 12.3. klo 17 / ke 15.3. klo 19 / la 18.3. klo 17 / su 19.3. klo 17 / ti 21.3. klo 19 / ke 22.3. klo 19 / su 26.3. klo 17 / ke 29.3. klo 19 / pe 31.3. klo 19 / la 1.4. klo 17

Haastattelupyynnöt ja median näytökset:
Teemu Seppänen, Vantaan Näyttämön markkinointi- ja pr-vastaava
tiedotus.vantaannayttamo@gmail.com